EUROBASKET: Novi poraz Bosne i Hercegovine u Sloveniji

bh-koarkaiUpravo je završena utakmica drugog kola na Eurobasketu u Sloveniju u kojoj su se sastale reprezentacija naše zemlje i Srbije. U samom početku utakmice bolji su bili naši zmajevi, ali kako je vrijeme odmicalo tako se stvari okreću u korist Srbije.

Bosna i Hercegovina je u početku krenula dobro, te stvorila prednost. Svi su vjerovali da će BiH u ovoj utakmici uspjeti ostvariti prvu pobjedu na Eurobasketu, ali ni ovoga puta nije bilo tako. Srbija je upisala još jednu pobjedu.

U svakoj četvrtini Srbija je bila bolja, te kako je vrijeme odmicalo povećavala svoju prednost. Istina je da je BiH mogla napraviti daleko bolji rezultat da nije bilo velikog broja tehničkih grešaka na našoj strani. Najbolji u našoj reprezentaciji bio je Đedović sa 17 poena.

Loša statistika je definitivno na našoj strani. Mnoštvo neiskorištenih slobodnih bacanja je također jedan od razloga ovako lošeg rezultata.

Svakako da se nadamo da će u idućim utakmicama Bosna i Hercegovina igrati bolje. Tri su utakmice do kraja, a kako Aco Petrović kaže, treba se boriti za svaki poen, jer ko zna u kojem kolu će nam zatrebati.

Pogledajte rezultate po četvrtinama:

ČETVRTA ČETVRTINA [77:67]

TREĆA ČETVRTINA [64:49]

DRUGA ČETVRTINA [45:31]

PRVA ČETVRTINA [28:16]

 

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE