Europa League na Bilinom Polju

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

logo-uefa-europa-league

Poslije utakmica kvalifikacija za Evropsko i Svjetsko prvenstvo, Bilino polje će biti domaćin i utakmice trećeg pretkola kvalifikacija za Evropsku ligu.

Nogometni klub Čelik, stadion Bilino polje i grad Zenica, još jednom će pomoći domaćem nogometu. Nakon domaćinstva našoj nogometnoj reprezentaciji u utakmicama kvalifikacija za EP i SP, Čelik će biti i domaćin utakmice Evropske lige. Na poziv i molbu sportskih prijatelja iz Širokog Brijega, čiji stadion nije dobio dozvolu UEFA-e za odigravanje utakmica trećeg pretkola EL, Čelik je kompletnu infrastrukturu i tehničku organizaciju dao na raspolaganje NK Široki Brijeg, koji će na Bilinom polju 01. augusta ugostiti talijanskog prvoligaša Udinese.

Čelik će sa velikim zadovoljstvom na svom stadionu ugostiti ekipe Širokog Brijega i Udinesea. Kao i do sada bićemo dobri domaćini, a našim gostima omogućit ćemo da se na našem stadionu i u našem gradu osjećaju kao kod kuće. Širokom Brijegu ćemo pomoći da organizacija utakmice protekne na vrhunskom nivou, i želimo da im Bilino polje bude sretno na evropskom putu.

Ranijih godina su na Bilinom polju svoje utakmice u pretkolima Kupa UEFA i Lige prvaka igrali Žepče i Modriča.

Izvor: nkcelik.ba