Portal 072info

Europol upozorio: Iznimna opasnost vreba korisnike bankomata

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Europol je u svojem posljednjem izvješću upozorio na porast malicioznih programa koji kolaju sustavom bankomata te tvrdi – u opasnosti su svi koji ih koriste. Budući da u svijetu postoji više od tri miliona bankomata na kojima se godišnje podigne otprilike 8.6 milijardi eura, mreža bankomata cyberkriminalcima je postala vrlo zanimljiva. Hakeri su izradili posebne programe kojima provaljuju u bankomate, zbog kojih više ne moraju koristiti tradiocionalne metode provale u njihove sefove, prenosi Index.hr.

 

Na izvještaju su radili Europol i Trend Micro, tvrtka koja se već godinama nalazi u vrhu tvrtki koje se bave takozvanom dubinskom sigurnosti, odnosno sigurnosti samih servera. U njemu je opisano na koji način cyber napadi na bankomate postaju sve sofisticiraniji, pomno planirani i orkestirani, i to uz korištenje novih metoda i tehnika, ali i već poznatih vektora napada.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Napadi na softverski dio bankomata sada predstavljaju prijetnju koja se iznimno brzo razvija, te ju kao takvu prepoznaju i industrija i istražitelji. Europolov centar za računalni kriminal već je sudjelovao u nekoliko istraga zajedno s nacionalnim policijama”, objasnio je čelni čovjek europolovog centra pod imenom EC3 Steven Wilson.

“U ovom izjvešću nabrojano je nekoliko ključnih preporuka za suprotstavljanje ovom kriminalnom trendu. I vrlo je vrijedan dokument za koordinaciju aktivnosti u borbi protiv ekspanzije organiziranog kriminala u ovom području”, dodaje Wilson.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Saradnja Trend Micro-a s EC3 dokaz je načeg višegodišnjeg uvjerenja da tehnologoške i sigurnosne tvrtke moraju surađivati s istražiteljima kako bismo bili ispred sofisticiranih cyberkriminalaca”, objasnio je Raimund Genes, glavni stručnjak za tehnologiju u Trend Micro-u.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)