Portal 072info

Eurosong je postao skupa priča: Rusija uložila 17 miliona eura, a BiH nije imala više od 4.000 eura

U odnosu na sve ostale delegacije, ulaganje bh. predstavnika u scenski nastup na Eurosongu bilo je minimalno.

 

“Eurosong je uvijek bio najveći zabavno – muzički show na svijetu, a on je sada postao puno više od samog takmičenja za pjesmu. Pjesme jesu bitne, ali sve što se dešava na Eurosongu i u toku priprema za Eurosong je izgleda puno bitnije od samog takmičenja za pjesmu Europe. Na Eurosongu je sada sasvim jasno da su veliki novci u pitanju, da se u pripreme svih delegacija koje dolaze ulažu veliki novci, da je to postao ozbiljan biznis u kojem ne znam kako male zemlje kao što je Bosna i Hercegovina mogu učestvovati i mogu biti ravnopravni takmičari sa onima koji ulože u taj projekat milione eura”, rekla je za Source Lejla Babović, šefica delegacije Eurosonga.

U odnosu na sve ostale delegacije, naše ulaganje u scenski nastup bilo je minimalno. Podaci koje smo dobili jeste da je, primjera radi, u pripreme za nastup na Eurosongu ruska delegacija potrošila 17 miliona eura. Bosna i Hercegovina je u svoj scenski nastup uložila 25 000 švedskih kruna, što iznosi 4.000 eura.

“Ruska delegacija je bio tim od petnaest ljudi koji su proputovali cijelu Evropu, kreativni tim je mjesecima radio na scenskom nastupu tako da su potrošili ogromne pare. To je ono o čemu ja pričam. Da li mi uopće imamo kao javni servis i muzičari koji su učestvovali na Eurosongu, da li mi imamo kao država interes da radimo na promociji Bosne i Hercegovine na jednom takvom takmičenju”, govori nam naša sagovornica i dodaje:

“U cjelokupnom projektu samo Kanton Sarajevo je bio podrška Eurosong timu, a od ostalih institucija, sa svih nivoa nismo uopšte imali podršku. Predstavnici su se potrudili da sami sebi nađu sponzore da bi nastupili na Eurosongu i predstavili Bosnu i Hercegovinu”, tvrdi Babović, prenosi Source.

Podijelite članak