Portal 072info

EVO KAKO DA OTKLJUČATE: Zaključali ste ključeve u automobilu?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovo je pet stvari koje ne zna 95 odsto ljudi, a mogu vam, bukvalno, spasiti život. Svaki dan se možete naći u ovim situacijama a vaše bankovne kartice, mobilni telefoni, ključevi od automobila mogu se iskoristiti kao preko potrebna pomoć.

Ako vas neko na silu natjera da podignete novac sa bankomata

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Na primjer, ako je vaš PIN 4567 vi ukucajte 7654. Bankomat će vam izbaciti svotu novca koju zatražite, ali će i alarmirati policiju, a da onaj koji vas je prisilio ne zna. Svi bankomati poseduju ovu funkciju ali većina ljudi to ne zna.

112 za sve hitne pozive

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Mobilni vam može spasiti život ili bar živce, jer moguće je pozvati policiju, hitnu pomoć ili vatrogasce bez obzira na to gdje u svetu se nalazite i da li imate kredita ili ne.

Čak i ako ste izvan signala mreže sve što treba da uradite je da pozovete 112 i vaš telefon će automatski pronaći bilo koju postojeću mrežu i na ekranu vam izlistati brojeve hitnih službi za to područje. Broj 112 možete birati čak i kada vam je tastatura zaključana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Otključajte auto uz pomoć mobilnog

Ukoliko ste zaključali ili zaboravili ključeve za daljinsko otključavanje automobila a rezervni imate kod kuće sve što treba je da pozovete nekog u čijoj su blizini i on vam može pomoći da otključate automobil.

On/ona treba da drži u ruci ključ vašeg auta blizu svog mobilnog telefona i da pritisne dugme za otključavanje, dok vi vaš mobilni treba da držite na 30ak centimetara od vrata automobila i ona će se otključati.

Skrivena rezerva za bateriju

Koliko puta vam se desilo da vam je baterija na mobilnom telefonu pri kraju a punjač nije kod vas. Telefoni marke Nokia imaju mogućnost rezervne snage baterije. Da biste je aktivirali, potrebno je da ukucate *3370# i dobićete 50 odsto napunjenu bateriju. Ova rezerva biće nadoknađena prilikom sljedećeg punjenja.

Onemogućite zauvijek korištenje mobilnog koji vam je ukraden

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Za početak treba da znate serijski broj vašeg mobilnog uređaja. Da biste saznali koji je to broj treba da ukucate *#06# i na ekranu će se prikazati broj od 15 cifara. To je jedinstveni broj vašeg aparata, koji treba da prepišite i sačuvate. Ukoliko vam je telefon ukraden, pozovite operatera, sopštite mu to i izdiktitrajte broj. Operater će blokirati vaš telefon i on će postati potpuno neupotrebljiv čak i ako kradljivac promeni SIM karticu.

To vam neće vratiti telefon ali bar će biti neupotrebljiv za lopova. Kada bi svi ovako postupali, dalje krađe mobilnih ne bi imale svrhu, prenosi sajt Srbija danas .


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6