Portal 072info

Evo kako muškarci traže izgovor za prekid veze

Većina muškaraca izbjegava direktan razgovor kada je u pitanju prekid veze. Samo iz njima znanih razloga muškarci izbjegavaju reći pravi razlog zašto ne žele vezu s vama. Najčešće okolišaju, ne javljaju se na vaše pozive, i nalaze izgovore. Eh, izgovori su nešto gdje ćemo se zaustaviti i otkriti vam koji su to najčešći izgovori kada je u pitanju prekid veze:

Zaslužuješ boljeg od mene
Kako bi iz veze izašli čistog obraza, muškarci su spremni sebe staviti u poziciju žrtve, pa će tako kao izgovor za raskid često istaći da oni partnerici ne mogu pružiti onoliko koliko zaista zaslužuje. Situaciju raskida preokreću u priliku za novi početak voljene s drugim partnerom.

Nisam spreman za vezu
Nespremnost za ozbiljnu vezu može biti opravdanje jedino kada faza kratkotrajnih druženja ne preraste u nešto ozbiljnije. Ali, ako ste mjesece proveli u razmjeni najintimnijih trenutaka, ovakva izjava je čista laž. Muškarci ovim izgovorom samo potvrđuju svoju neozbiljnost i nespremnost da se vežu, a stručnjaci savjetuju da je veza s takvim čovjekom čisto gubljenje vremena i truda.

Problem je u meni, ti si predobra
Sposobnost da se izmigolje iz veze bez prevelike drame muškarcima itekako ide od ruke, posebno kada nonšalantno krivicu preuzimaju na sebe. Naravno, tu se prije svega radi o stvaranju prividnog osjećaja sigurnosti u namjeri da svoju partnericu ne povrijede. Izgovor “ti si super, ali ja te nisam vrijedan” je lažan izgovor.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box