Evo kako su glasali ministri ZDK za izbor komesara

s
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Rusmir Šišić, novi je komesar Zeničko-dobojskog kantona. Odlučeno je to na današnjoj sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona. Njegov protukandidat bio Nermin Šehovića, zaposlenik Federalne uprave policije.

Sada je na potezu Ministarstvo sigurnosti BiH, odnosno Obavještajna sigurnosna agencija BiH koja će izvršit provjere radi utvrđivanja eventualnih smetnji u postupku pristupa tajnim podacima i izdavanja Rješenja za predloženog kandidata.

Pravna anarhija

Inače, za imenovanje jednog od predloženih kandidata potrebno je bilo 6 glasova prisutnih ministara Vlade ZDK, u kojoj 5 ministara ima SDA, po dva A SDA i HDZ te po jednog SBIH i SBB BiH. Kako Avaz nezvanično saznaje, ministri iz SDA bili su protiv imenovanja Nermina Šehovića za novog komesara.

ČITAJ JOŠ:  Šut: Poštivat ću sve zakonske odluke Skupštine i Vlade ZDK o mom penzionisanju

Brojne aplikacije

U proceduri za imenovanje policijskog komesara pored navedenih kandidata aplikaciju su podnijeli policijski službenici MUP ZDK Admir Gazić, Adis Imamović, Vahidin Topalović te Hidajet Krehmić uposlenik Granične policije BiH.

GODISNJICA
MARKETING