Evo koji su razlozi kada pomislite da ste preboljeli bivšeg, a on se javi

Screenshot 4 605

Nijedan raskid nije jednostavan i potrebno je vrijeme da zaboravimo bivšeg partnera.

Mnogim ljudima je tada najlakše da prekinu sve kontakte sa tom osobom, kako bi što bezbolnije preboljeli i ne razmišljali o njemu. Drugi se opet trude da ostanu u dobrim odnosima.

“Riječ je o igri uma. Mnogi se tako pripremaju za ono za šta su svjesni da slijedi, za kraj. Pritom se potajno nadaju da će bivši ili bivša moliti za povratak na staro. I sami sebi to ne žele da priznaju jer u dubini duše znaju da takva manipulacija nije fer”,  kaže terapeut Yangki Christine.

Hoće li se javiti?

U većini slučajeva nije odgovor da ili ne, već kada. Postoji dobra šansa da ćete nakon raskida biti u nekom kontaktu s bivšim partnerom, pokazuju ankete. Kada dobijete poruku ‘nedostaješ mi’ od nekog ko je inicirao raskid, logično je pitati se šta zapravo stoji iza toga, ali i kako preboljeti. Ovo su najčešći razlozi za to: Želi seks, ne želi da bude sam, hoće da vas drži u rezervi ako mu sa drugom djevojkom ne uspije, želi da zna vaše planove i da li ste ga preboljeli.

Konverzaciju sa vama će započeti riječima poput: Nedostaješ mi. Riječ je o emocionalnoj nedostupnosti, manipulaciji. Ovo su savjeti ako da se postavite u tom slučaju:

Održavajte čvrste granice. Ovo ponašanje je sebično, te pokazuje nepoštovanje prema vama. Ne stavljajte svoj život na čekanje. Nastavite da trudite da ga prebolite ili pokušajte jednostavno da se distancirate u potpunosti.

Ne rizikujte da obnovite kontakt. Ukoliko sa bivšim partnerom stupite u kontakt, to se neće dobro odraziti na vašu narednu vezu. Budite oprezni. Postupajte onako kako mislite da je najbolje za vas. Budite iskreni prema sebi i pomislite na mogući ishod ako bivšem paprtneru dozvolite da ponovo uđe u vaš život. Ne smijete dozvoliti da se neko poigrava s vama i vašim osjećanjima.

Budite direktni. Budite direktni prema onome šta želite. Sasvim je u redu reći: ,,Nemoj da mi govoriš takve stvari osim ako ne želiš da poradiš na našem odnosu jer inače nema smisla”. Ne morate biti ljubazni. Ljudi  se uglavnom trude da ostave što bolji utisak poslije raskida, odnosno da budu ljubazni prema bivšim ljubavima. Ali, ako vas je neko povrijedio, zbog čega je bitno šta on misli o vama? Razmislite o tome!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE