Portal 072info

Evo koliko se Bosanaca bori na stranim ratištima, a koliko ih se vratilo u BiH

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Glasnogovornik Sipe Kristina Jozić rekla je da je teško govoriti o točnom broju tih osoba, jer je riječ o podacima promjenljivog karaktera.

Ona je istakla da je Sipa poduzela sve neophodne mjere i radnje u beskompromisnoj borbi protiv terorizma i podsjetila da je u tu svrhu formiran Specijalni tim za borbu protiv terorizma, koji će ostvarivati ​​usku suradnju s partnerskim agencijama u BiH, zemljama regije i šire.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“Bilo koji ekstremizam može voditi ka terorizmu, što predstavlja opasnost za svako društvo, zbog čega Sipa svakodnevno prati stanje sigurnosti u BiH iu suradnji s drugim relevantnim čimbenicima poduzima adekvatne mjere i radnje na očuvanju povoljnog okruženja”, navela je Jozić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Na sjednici užeg Kolegija direktora Sipe koja je održana u februaru zaključeno je da će iu budućem radu naglasak biti na proaktivnom i preventivnom djelovanju, te da se svi ljudski, materijalni i tehnički kapaciteti Agencije stavljaju u funkciju borbe protiv terorizma, koja je apsolutni prioritet.

Ova momčad čini 21 službenik, a njim rukovodi pomoćnik direktora Sipe Anđelko Hrgić.

Zadatak Specijalnog tima za borbu protiv terorizma je kontinuirano prikupljanje, analiza i razmjena svih podataka i informacija koje su u vezi s terorizmom, provođenje istražnih aktivnosti na dokumentovanju ovih kaznenih djela, suradnja i pravovremena razmjena operativnih saznanja s drugim agencijama za provođenje zakona u BiH, zemljama regije i šire, kao i davanje smjernica za daljnje djelovanje Sipe po ovoj poblematici s posebnim naglaskom na proaktivno i preventivno djelovanje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jozić je istakla da Sipa po pitanju problematike terorizma kontinuirano surađuje sa svim domaćim i međunarodnim partnerima koji su spremni svoje kapacitete u potpunosti stave u funkciju borbe protiv terorizma.

poskok.info

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME