Portal 072info

Evo otkud ideja da teniseri i teniserke moraju igrati isključivo u bijeloj odjeći i obući

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tenisač Nick Kyrgios morao je znojnik za glavu okrenuti naopačke jer je imao previše jarkih boja, da stvar bude ironična, znojnik je na sebi imao službeni wimbledonski logo i boje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Na početku Grand Slam turnira u Wimbledonu veliku reakciju britanskih medija privukla je kanadska tenisačica Eugenie Bouchard, koja je u 1. kolu obukla crni grudnjak, čije su naramenice stalno bile vidljive, što je upadalo u oči Englezima koji su naviknuli na samo bijelu odjeću u All England clubu. Razlog je taj što organizatori Wimbledona zabranjuju igranje u bojama, već se preferira jedino bijela boja majice, hlača (suknja), čarapa, znojnika i tenisica. Jedino je dozvoljeno imati loga sponzora u boji, ali do širine od jednog centimetra, piše Dnevno.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

I tenisač Nick Kyrgios morao je znojnik za glavu okrenuti naopačke jer je imao previše jarkih boja, da stvar bude ironična, znojnik je na sebi imao službeni wimbledonski logo i boje. U Wimbledonu jako drže do tradicije, a sve je krenulo još prije 100 godina kada je tenis počeo dobivati na popularnosti. Tada je bilo potpuno nezamislivo i nepristojno da se vide mrlje od znoja, pogotovo na igračicama, jer to ne bi priličilo damama. Od tada je krenulo i pravilo o bijelim majicama kako bi se izbjegla te ružne slike.

Takvo mišljenje zadržalo se do danas jedino još u Wimbledonu. Mnoge igračice i igrači znali su se buniti protiv takvih strogih ograničenja, no na kraju su svi redom oblačili bijelo. Na ovogodišnjem turniru zanimljiv je i slučaj švicarskog tenisača Stanislasa Wawrinke koji je osvojio Roland Garros igrajući u kariranim crveno-bijelim hlačicama. Kako na Wimbledonu mora igrati u bijelom, Wawrinka je na svoju torbu zakačio minijaturnu verziju tih hlača.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

wawrinka-hlačice


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME