Portal 072info

Evo otkud ideja da teniseri i teniserke moraju igrati isključivo u bijeloj odjeći i obući

Tenisač Nick Kyrgios morao je znojnik za glavu okrenuti naopačke jer je imao previše jarkih boja, da stvar bude ironična, znojnik je na sebi imao službeni wimbledonski logo i boje.

Na početku Grand Slam turnira u Wimbledonu veliku reakciju britanskih medija privukla je kanadska tenisačica Eugenie Bouchard, koja je u 1. kolu obukla crni grudnjak, čije su naramenice stalno bile vidljive, što je upadalo u oči Englezima koji su naviknuli na samo bijelu odjeću u All England clubu. Razlog je taj što organizatori Wimbledona zabranjuju igranje u bojama, već se preferira jedino bijela boja majice, hlača (suknja), čarapa, znojnika i tenisica. Jedino je dozvoljeno imati loga sponzora u boji, ali do širine od jednog centimetra, piše Dnevno.

I tenisač Nick Kyrgios morao je znojnik za glavu okrenuti naopačke jer je imao previše jarkih boja, da stvar bude ironična, znojnik je na sebi imao službeni wimbledonski logo i boje. U Wimbledonu jako drže do tradicije, a sve je krenulo još prije 100 godina kada je tenis počeo dobivati na popularnosti. Tada je bilo potpuno nezamislivo i nepristojno da se vide mrlje od znoja, pogotovo na igračicama, jer to ne bi priličilo damama. Od tada je krenulo i pravilo o bijelim majicama kako bi se izbjegla te ružne slike.

Takvo mišljenje zadržalo se do danas jedino još u Wimbledonu. Mnoge igračice i igrači znali su se buniti protiv takvih strogih ograničenja, no na kraju su svi redom oblačili bijelo. Na ovogodišnjem turniru zanimljiv je i slučaj švicarskog tenisača Stanislasa Wawrinke koji je osvojio Roland Garros igrajući u kariranim crveno-bijelim hlačicama. Kako na Wimbledonu mora igrati u bijelom, Wawrinka je na svoju torbu zakačio minijaturnu verziju tih hlača.

wawrinka-hlačice

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box