Portal 072info

Evo šta je pronađeno tokom velikog pretresa u KPZ Sarajevo

KPZ Sarajevo pretres DZ K RSA 7
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tokom sinoćnjeg velikog pretresa prostorija Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo pronađena je određena količina nedozvoljenih supstanci, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Zavoda.

Kako nam je rečeno, pretres je počeo oko 19 sati i trajao je do 23 sata.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Tom prilikom pronađeno je osam tableta, no ne radi se o narkotičkim sredstvima, već o tabletama steroida, a njihovo posjedovanje u zatvoru je zabranjeno. 

“Osuđeno lice kod kojeg su pronađene nedozvoljene supstance bit će disciplinski tretirano u skladu s podzakonskim aktima KPZ-a Sarajevo uz poštivanje svih normi”, kazao je direktor KPZ-a Faruk Zubčević za Radiosarajevo.ba.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

O ovom događaju bit će sprovedena istraga s ciljem rasvjetljavanja okolnosti pod kojim su nedozvoljene supstance došle u posjed osuđenika.

Podsjetimo, u pretresu su učestvovale Jedinica za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo zajedno sa pripadnicima Zavodske policije i psima tragačima. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Pretresale su se sve prostorije u kojima borave pritvorenici, prostorije koje koristi zatvorska straža, prostorije tretmana osuđenih osoba, te uprave zatvora. 

Kaznenopopravni zavod Sarajevo je nakon dolaska nove uprave postao je jedan od najopremljenih zatvora i to ne samo u BiH nego i u Regiji.

Podijelite članak
  • 3
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6