Evo šta nikada ne smijete raditi u javnom WC-u

Evo šta nikada ne smijete raditi u javnom WC-u

Javni toaleti nešto su čega se mnogi groze i izbjegavaju ih upotrebljavati. No, sila ne pita pa su se svi bar jednom našli u situaciji kada su morali otići u WC kojim se koristi još stotine ljudi.

Mnogi se plaše kako će se u javnom toaletu zaraziti spolno prenosivim bolestima, no dr. Preethi Daniel kaže kako je to gotovo nemoguće.

  • Veća je vjerojatnost da ćete biti pogođeni munjom dok jašete leteću svinju nego da dobijete spolno prenosivu bolest u javnom WC-u, molim vas ne brinite – kaže ona.

Jedine bolesti koje možete pokupiti iz javnih toaleta su Escherichia Coli i salmonela, no postoji jedna stvar koju mnogi rade, a puno je opasnija od svih bolesti.

Dok pokušavate obaviti nuždu i lebdite iznad WC školjke kako je slučajno ne biste dotaknuli, veća je šansa da ćete dobiti urinarnu infekciju.

  • Mnogi žure kako bi što prije obavili nuždu, a to može dovesti do urinarne infekcije jer ako ne ispraznimo mjehur do kraja tijelo izlažemo opasnim bakterijama – kaže dr. Daniel.

Ona savjetuje da je stoga najvažnije kod korištenja javnog toaleta dobro “obaviti posao”, a nakon toga oprati ruke sa sapunom i po mogućnosti investirati u dezinfekcijsko sredstvo.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS