Evo šta se dešava bebama pušača dok su još u stomaku

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Korištenjem 4D ultrazvuk tehnologije, naučnici su uspjeli da naprave ove slike. Radi se o uticaju konzumiranja cigareta na djecu koja su još u materici. Trudnicama se inače savjetuje da dok su u trudnoći ostave cigarete jer one mogu da izazovu preuranjen porođaj, probleme sa disanjem bebe, ali čak i smrt.

Istraživanje je napravljeno kako bi pomoglo mamama koje se muče da ostave ovu naviku. Doktorica Nađa Rajsland je 4D skenerom snimala hiljade pokreta fetusa u materici. Pratila je 20 trudnica, od čega su njih 4 pušile preko 14 cigareta dnevno, piše Kurir.

ČITAJ JOŠ:  Kako je današnja tehnologija zakomplikovala ljubav!

Ona je nerođenu djecu posmatrala u trenucima kad su bila stara 24, 28, 32 i 36 sedmica i primjetila je da su djeca u stomacima trudnica koje su pušači mnogo češće pomjerala usta i pipala se nego ona koja su bila u stomacima trudnica nepušača. Fetusi u toku trudnoće dodiruju sebe sve manje i manje, do trenutka porođaja. Pogledajte kako bebe reaguju na ovu lošu naviku njihovih mama:

GODISNJICA
MARKETING