AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Finalisti ”Zvezda Granda” pred veliko finale nisu mogli da obuzdaju uzbuđenje, ali ni tremu koja im je zadavala muke, pa im je drhtao glas. Kako saznajemo, veći dio takmičara već danima je pio tablete za smirenje na biljnoj bazi kako bi zablistali u najbitnijem trenutku.

Najveća euforija uhvatila je jedinu djevojku među finalistima Ajšu Kapetanović, koja ima samo 14 godina i koja je sve vrijeme sa roditeljima, koji su je ubjeđivali da će sve biti u redu i da je njen uspjeh neminovan, bez obzira na kojem se mjestu nađe.

Djevojčica iz Sarajeva ujedno je imala najveću podršku svih takmičara, koji je gledaju kao sestru i hvale njen anđeoski glas. Ljubomir Perućica danima nije izlazio iz studija, gdje je vježbao kako bi svaki ton bio tačan i kako bi svojom sigurnošću zapravo eleminisao tremu. Ništa manje uzbuđenje nije osjećao ni Predrag Bošnjak, koga u Subotici već prepoznaju na ulici, zbog čega je osjećao još veću odgovornost za nastup.

Stariji pjevači su, kako njemu, tako i njegovom konkurentu iz Beograda, Marku Gačiću, savjetovali da popiju tablete za smirenje na biljnoj bazi, koje im neće uništiti koncentraciju, ali će ih smiriti kako ih to uzbuđenje ne bi odvelo u propast, da pogriješe. Da nije lako naći se u finalu, svojim ponašanjem pokazuje i Mirza Selimović iz Srebrenika, koji je priznao prijateljima da noćima ne spava, kao i da ne može mirno da sjedi, već je stalno u pokretu.

Bakir Turković iz Prijepolja pribjegao je treniranju kao načinu koji mu odvlači pažnju od treme, za koju nije vjerovao da će ga obuzeti, jer je tokom dosadašnjeg takmičenja nije osjećao, ali su se stvari promijenile posljednjih nekoliko dana. Čak su ih i stariji pjevači savjetovali da se smire uz neke čajeve ili tablete, jer još uvijek nemaju dovoljno iskustva da bi tu pozitivnu tremu držali pod kontrolom. Njihove savjete poslušali su Miloš Vujanović iz Gornjeg Milanovca i Mustafa Omerika iz Mostara, koji su željeli da zablistaju i nisu željeli da ih nepredviđene okolnositi spriječe u tome.

Čelnici “Granda” su im danima davali korisne savjete kako da izbjegnu greške i drhtanje glasa, jer su svi oni kvalitetni i talentovani pjevači. Oni su razgovarali sa njima i o popularnosti, koja ne treba da ih ponese, kako bi izgradili karijere na pravi način, jer prividna slava, podjednako kao i trema, može da ih baci na dno.

Alo.rs