EVO ZAŠTO JE ŠUMAHER U KOMI: Ljekari su pogrešno procijenili Mihaelove povrede

Podijelite vijest

sumaher

Njemački mediji tvrde da su posljedice za zdravstveno stanje Šumahera mogle da budu manje da su ljekari spasilačke službe bolje procijenili situaciju u kojoj se Njemac nalazi.

Ljekari spasilačke službe koji su prvi stigli na mjesto nesreće sedmostrukog svjetskog šampiona F1 Mihaela Šumahera pogrešno su procijenili težinu povreda slavnog njemačkog vozača.

Ovu informaciju su prenijeli pojedini njemački mediji, koji su se bavili rekonstrukcijom dešavanja poslije nesreće. Šumaher je 29. decembra prošle godine doživio nesreću na skijanju u Meribelu u Francuskoj kada je glavom udario u stijenu, a od tada se nalazi u vještačkoj komi. Njemački mediji tvrde da su posljedice za zdravstveno stanje Šumahera mogle da budu manje da su ljekari spasilačke službe bolje procijenili situaciju u kojoj se Njemac nalazi. Šumaher je prvo prebačen u malu bolnicu u Mutijeu, a tek kada mu se stanje dramatično pogoršalo prebačen je helikopterom u Grenobl gdje je operisan.

Šumaher je poslije nesreće bio svjestan, pričao je i pomjerao je ruke i noge, što je ljekare spasilačke službe navelo da Njemac nije u teškom stanju. U ovom slučaju brzi dolazak na mjesto nesreće bio je otežavajuća okolnost za ljekarski tim.

“Da su spasioci došli nesto kasnije, vjerovatno bi prepoznali da se radi o ozbiljnim povredama opasnima po život”, navode njemački listovi.

Ove informacije nije željela da komentariše portparolka njemačkog vozača Sabine Kem.

Mihael je u bolnici u Grenoblu od 29. decembra gdje je dva puta bio podvrgnut operaciji, a ljekari su krajem januara počeli postepeni proces buđenja iz kome. Šumaher je prije nekoliko nedelja počeo da reaguje na zvuk i uspostavlja kontakt očima sa svojom porodicom.

Kurir