Portal 072info

Evo zašto muškarci stalno gledaju druge žene

Većina njih se odmah uvrijedi i naljuti, shvatajući to kao nepoštovanje

U životu svake žene bar jednom se dogodilo da shvati da je pogled njenog dragog odlutao ka drugoj ženi. Većina njih se odmah uvrijedi i naljuti, shvatajući to kao nepoštovanje, mnoge su i zabrinute – pomisli da će je partner prevariti, ali, zapravo, u većini slučajeva nije u pitanju ni jedno ni drugo.

Evo iz koja tri razloga vaš muškarac gleda druge žene!

1. Testosteron

Pogled ka drugoj ženi uglavnom je instinktivna reakcija. Testosteron utječe na njihov mozak tako što zapazi potencijalni “plijen”, pa njihove oči jednostavno odlutaju u tom pravcu. Tek poslije toga shvataju šta rade, ali tad obično bude gotovo – već je pogledao, a vi pobjesnili.

2. Estetika

Isto kao što i žene vole da gledaju lijepe stvari, tako i muškarci vole da uživaju u pogledu na lijepe žene. To ne znači da vas on ne voli, već se drži one stare izreke “Oči su za gledanje”.

3. Ljubomora

Možda će vam zvučati čudno, ali muškarac koji se ne osjeća dovoljno privlačno, poželjet će da budete ljubomorni, kako bi se uvjerio da vam je stalo do njega. Zato namjerno gleda druge žene pred vama, privuče pažnju i uživa u vašoj ljubomori, piše Stil.

Podijelite članak