Portal 072info

Evo zbog čega nije poželjno reći “Volim te” nakon seksa

Izreći te dvije slatke riječi “Volim te” zaista ne bi trebalo biti nešto što vam može poremetiti ljubavnu ravnotežu – nagore. Ipak, prema istraživanju koje je provedeno na Sveučilištu Illinois, a u kojem je sudjelovalo 300 studenata, upravo to će se dogoditi ako ove dvije riječi izgovorite u krivo vrijeme, nakon seksa, a niste u vezi koja ima čvrste temelje.

Izgovaranje ovih riječi može dovesti i do prekida veze, posebice ako vaša veza ima kratku historiju i niste još načistu u kojem smjeru se vaša veza razvija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Rezultati su pokazali da su veze čvršće ako par ne žuri s upuštanjem u seksualne odnose. Oni koji se prije prepuste strastima prije će se i razići jer nisu imali dovoljno vremena za korake potrebne za razvoj veze.

Istraživači s Cornell Sveučilišta dali su slične zaključke nakon provedenog istraživanja: veza će biti stabilnija ako ne žurite s upuštanjem u prvi zajednički seksualni odnos, prenosi večernji.hr. Dajte dovoljno vremena da se upoznate i doznate koliko ste zapravo kompatibilni.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zavođenje i udvaranje, upoznavanje i razgovori odličan su temelj za dobar razvoj veze, a seksualni odnosi samo su “dragulj na kruni” na koji valja malo pričekati.

Na ovaj način se stvara čvršća emotivna povezanost i plodno tlo za kvalitetni razvoj veze, navodi se u zaključcima istraživanja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME