Evo zbog čega vaš parfem nije dugotrajan

Screenshot 9 309

Uradili ste to sigurno hiljadu puta dosad: naneste parfem na zglobove i onda istrljate zglob od zglob.

Međutim, upravo ovo je greška koja utiče na dugotrajnost omiljenog mirisa. Dok je nanošenje parfema na zglobove veoma ispravan potez (nanošenje parfema na tačke pulsa, kao što su vrat i zglobovi, zagrijava miris te se on lagano otpušta tokom cijelog dana), trljanje zglobova razrjeđuje gornje note parfema te ubrzava njegovo isparavanje.

Gornje note su najznačajnija komponenta u kompoziciji parfema i obično su jedan od glavnih razloga zbog kojih vam se određeni parfem svidi pa, kada ih se odmah “oslobodite”, ne dobijate ono najbolje od skupocjene tečnosti.

Pored toga, energično trljanje i miješanje parfema sa prirodnim uljima na koži može uticati i na to da parfem ima potpuno drugačiji miris u odnosu na miris koji osjetite kada ga pomirišete iz bočice ili nanesete i ne istrljate.

Copy

Rješenje: Umjesto trljanja, pustite da se parfem osuši. Možete otići i korak, dalje kako biste poboljšale dugotrajnost parfema i na mjesta na koja ga nanosite (prije samog nanošenja) najbolje je da nanesete hidratantnu kremu bez mirisa ili vazelin. Što je koža bolje hidrirana to će i miris duže trajati.

Prethodni članakSarađuju i sa Samsungom: Fabrika Ekonomik iz Srebrenice u 2020. proizvela 2000 kontejnera
Sljedeći članakSvađanje u vezi nije nužno loša navika, ima i svoje prednosti…