Evropska i bh. odbojkaška federacija Zenici poklonile specijalnu podlogu vrijednu 45.000 KM

csm arena podloga IMG 1713 19b775256e
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Od 19. avgusta do 1. septembra ove godine u Zenici će biti održano Evropsko odbojkaško prvenstvo za juniorke do 19 godina. Grad Zenica, Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, Odbojkaški savez BiH i Odbojkaški savez FBiH već se pripremaju kako bi što spremniji dočekali učesnike najveće sportske manifestacije ove godine u BiH. Proteklih dana u Arenu “Husejin Smajlović” dopremljena je specijalna taraflex Gerflor podloga na kojoj će se igrati utakmice Evropskog prvenstva. 

“Specijalna podloga donacija je Evropske odbojkaške federacije CEV. Njena vrijednost je oko 45.000 KM i obzirom na izuzetnu saradnju koju smo ostvarili sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem i podršku i susretljivost Grada Zenica i Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata, odlučeno je da ova podloga nakon prvenstva ostane u trajnom vlasništvu Arene, gdje će se u budućnosti igrati brojne međunarodne utakmice”, kaže Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH.

ČITAJ JOŠ:  Sve više mladih ljudi zainteresovani da započnu biznis u Zenici

Stotinjak odbojkašica i odbojkaša zeničkih klubova “Čelik R”, ŽOK “Željezara Zenica” i OA “Block Out” proteklih dana u Areni je počelo sa uvježbavanjem za aktivnosti koje ih očekuju tokom prvenstva.

“Od 22. avgusta svakodnevno će na programu biti tri utakmice i to u terminima 15,30, 17,30 i 20,30 sati. Uz saglasnost CEV-a, prijepodnevni termini u Areni su rezervisani za treninge, tako da neće biti potrebe za korištenje dvorane Bilmišće. Sve pripreme teku prema planu, hotelski kapaciteti su rezervisani i nadamo se da će se popraviti epidemiološka situacija kako bi tribine zeničke Arene bile popunjene navijačima, kako iz BiH, tako iz zemalja učesnica turnira”, kaže Kenan Uzunović, stručni saradnik za sport i zdravstvo u Gradskoj upravi Zenica.  Na Euru čiji su domaćini Bosna i Hercegovina i Hrvatska, nastupit će 12 selekcija. Uz reprezentacije zemalja organizatora, BiH i Hrvatske, pravo učešća na prvenstvu stekle su reprezentacije Rusije, Italije, Turske, Srbije, Njemačke, Slovačke, Bugarske, Bjelorusije Francuske i Poljske. Žrijeb kojim će se odrediti po šest reprezentacija učesnica turnira u Zenici i Osijeku održat će se 22. jula u Luxemburgu. Po dvije najuspješnije reprezentacije iz grupa, u Zenici će razigravati za naslov evropskih prvakinja.

ČITAJ JOŠ:  Zeničanin poklanja laptop: Ako poznajete nekog ko ne može sebi kupiti, pišite!

GODISNJICA
MARKETING