Exit nominovan za najbolji evropski festival

Exit nominovan za najbolji evropski festival
Foto: balkaninside.com
Foto: balkaninside.com
Foto: balkaninside.com

Srbijanski EXIT festival i ove je godine nominovan za najbolji evropski festival u okviru European Festival Awards, najznajčajnijeg evropskog festivalskog priznanja.

EXIT je jedini festival iz regiona Balkana koji je nominovan u najprestižnijoj kategoriji velikih festivala “Major Festivals”, u kojoj se nalaze i velikani poput Tomorrowland, Roskilde i drugi. Ovo je šesta nominacija za EXIT, koji svake godine ulazi u krug 10 najboljih evropskih festivala.

European Festival Awards organizuje najznajčajnija evropska festivalska organizacija Yourope. Više od 300 festivala iz 32 evropske zemlje borit će se za titulu najboljeg evropskog festivala, a pobjednika odlučuje kombinacija glasova publike i stručnog žirija. Prošle godine više od 500.000 fanova je glasalo za svoje omiljene festivale. Glasanje traje do kraja oktobra.

Pored ovog priznanja, EXIT je nominovan i za drugu prestižnu evropsku festivalsku nagradu – UK Festival Awards, kao najbolji festival van Velike Britanije. EXIT je 2007. osvojio ovu nagradu.

Ovaj festival postoji već 13 godina i kroz kapije tvrđave tokom ovih godina prošlo je više od 30 hiljada izvođača i više od dva miliona posjetioca. Najveći svjetski mediji poput CNN, BBC, Guardian i drugi redovno proglašavaju EXIT za jedan od najznajčajnijih svjetskih muzičkih festivala.

federalna.ba/Fena

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS