4 16
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
Kurbani 2021

EXIT je sa stilom proslavio 20. rođendan. Četiri dana po cijelu noć, a skoro i dan, na 17 stejdževa smijenjivale su se regionalne ali i svjetske zvijezde.

Travničanin sa svjetskom karijerom Solomun zatvorio je ovogodišnje izdanje festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi, zajedno sa prijateljima, kako je navedeno. Od pet do 10 sati za DJ miksetom u Dance Arebi puštao je hitove, a publika igrala.

Masa pohrlila

Nešto ranije sinoć, oko 2:30 sati, nastupio je Dejvid Geta (David Guetta) na Main Stageu. Na prve taktove njegove pjesme, masa je pohrlila ka bini kako bi što bolje čuli i vidjeli Getu. Njegov nastup propraćen je fenomenalnim svjetlosnim efektima.

– Napokon smo zajedno – poručio je Geta s bine, a publika mu uzvratila glasnim vriskom.

Sinoć su također nastupili i Džonas Blu (Johnas Blue), “Laibach”, Darko Rundek i “Ekipa”…

Na Visa Fusion bini nastupili su Massimo Savić, Ajs Nigrutin i Timbe, “Smoke Mardeljano”…

Također, predstavljen je Ada Divine Awakening, novi EXIT-ov festival koji se održava od 15. do 20. septembra na Adi Bojani u Crnoj Gori.

Ipak neki od glavnih “headlinersa” proteklih dana su otkazali poput Tyge. Nina Krevic (Kravitz) trebala je nastupiti prve večeri EXIT-a, ali nije, te je njen nastuo otkazan. Međutim, Kravic je nastupila treće noći na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Organizatori su od posjetilaca zahtjevali negativan test na koronu, dokaz da su prebolovali virus ili zeleni certifikat o imunizaciji. Nezvanično, između 70 i 80 posto gostiju pokazali je da su vakcinisani protiv koronavirusa.

Velike gužve

Prethodnih dana nastupili su, između ostalih, i DJ Snake, Senidah, “Van Gogh”, “Helem Nejse”, Amira Medunjanin…

Više od 42.000 ljudi iz više od 70 zemalja boravilo je u Novom Sadu, a jutros su velike gužve, posebno na autobuskoj stanici, jer posjetioci napuštaju grad na Dunavu.