eXtreme NET: Kvalitetom do uspješnog poslovanja!

www.extreme.ba
www.extreme.ba

[Web Start] [Web dizajn] [Grafički dizajn] [Web Shop] [Web Hosting] [SEO marketing] [Održavanje]

[eXtreme team] sačinjava tim ljudi koji se prvenstveno bave izradom internet prezentacija. Pružajući kompletna internet rješenja našim klijentima, bilo da su oni mali ili veliki, stekli smo iskustvo u oblastima kao što su: web dizajn, prilagođavanje web aplikacija, prikupljanjanje, obrada i skladištenje podataka u bazama, optimizacija za pretraživače, marketing i promocija. I više smo nego sigurni da vam možemo ponuditi odgovarajuće rješenje po pristupačnoj cijeni.

Nudimo Vam:

– povoljnu, kvalitetnu i brzu izradu Web stranica u skladu s Vašim zahtjevima i potrebama,

– digitalno fotografiranje – objekata, proizvoda…

– održavanje istih, redizajn postojećih,

– kompatibilnost s najpoznatijim web preglednicima – Internet Explorer, Mozilla Firefox,

– optimizacija za što kvalitetnije pozicioniranje stranica na pretraživačima,

– postavljanje istih na najpoznatije bosanske i svjetske pretraživače,

– postavljanja istih na hosting / server,

– registraciju internet domene,

– otvaranje e-maila accounta

Rješenje

Kako bi svojim klijentima omogućili potpunu autonomnost prilikom ažuriranja sadržaja web stranica, koristimo Content Management sistem, koji je dostigao već 1.x stabilnu verziju. Ista donosi veću fleksibilnost, brži način rada, te prijateljsko okruženje. Sistem je sada u potpunosti moguće prilagoditi na bilo koju bazu podataka.

Content Management System (CMS)

CMS je programirana aplikacija koja omogućava npr. unos, editiranje ili brisanje sadržaja od strane korisnika ili vlasnika stranica bez naprednog poznavanja programerskih jezika. CMS aplikacije su trenutno najpopularniji i najkvalitetniji izbor pri izradi web stranica jer omogućavaju redovito i brzo osvježavanje sadržaja na stranicama.

Prednosti sistema

Rad sa sistemom u potpunosti je pojednostavljen i prilagođen dobro nam poznatom radnom okruženju kojeg susrećemo u većini tekst procesora. CMS-om je uspješno zaobiđen problem nedovoljne ažurnosti web stranica, s obzirom da uloga webmastera postaje manje značajna. Ovime učestalost obnavljanja stranica ovisi prvenstveno o Vama.

U sistem je ugrađena i komponenta za administraciju korisnika sistema, što omogućuje da stranice održava više od jedne osobe, s mogućnošću definiranja točnog sadržaja kojem korisnik sistema može pristupiti. Sistem podržava i mogućnost “offline” rada i potom prijenos na web server po potrebi.

Preduslovi CMS-a

Za rad sa sistemom dovoljan je samo pretraživač web stranica putem kojeg se odvijaju sve daljnje radnje. Prednost ovog jest mogućnost pristupa sistemu iz bilo kojeg dijela svijeta, a s tim u svezi i izmjena sadržaja stranica u bilo kojem trenutku. Dovoljan je samo priključak na Internet. Idealno je rješenje za velike projekte kao što su web portali, trgovine …

Administracijsko okruženje

Programirano i šifrom zaštićeno administracijsko okruženje omogućava Vam razne mogućnosti editiranja i kreiranja željenog sadržaja. Također možete uređivati tekst sa nekim osnovnim funkcija, npr. naslov (u unaprijed definiranoj boji), podnaslov (u unaprijed definiranoj boji), bold teksta, novi paragraf, ubacivanje linka, ubacivanje i upload slika te ostale potrebne funkcije.

Korisničko okruženje

Kao što je Vama omogućeno osvježavanje sadržaja putem administracijskog okruženja tako možete omogučiti npr. registraciju posjetitelja na Vašim stranicama sa mogućnost unosa npr. komentara na određene članke ili pisanje članaka. Time Vaše stranice dobivaju na dinamici te postaju zanimljivije.

Kvalitetom do uspješnog poslovanja! Mi smo tu zbog Vas!

Više informacija na www.extreme.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE