f 4
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 10, 2021 @ 18:10
KATEGORIJA: Sport / Svijet
FIXGEHALT

Fudbalska reprezentacija Poljske sinoć je u Varšavi upisala uvjerljivu pobjedu protiv San Marina rezultatom 5:0 u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Osim “petarde” u mreži slabašnog San Marina, meč je obilježio i Lukaš Fabianski (Lukasz), golman poljskog tima koji se jučer oprostio od državnog dresa. Njega je selektor Paulo Sousa odlučio zamijeniti u simboličnoj 57. minuti igre, pošto mu je ovo bio 57. nastup za reprezentaciju. 

Fabianski je u suzama napustio teren dok je sa tribina stadiona u Varšavi dobijao velike ovacije, a umjesto njega među stative stao je Radoslav Majecki.

– Dok smo pjevali himnu, dobro sam se držao, ali kako je vrijeme odmicalo, bio sam sve uzbuđeniji i nekako je sve trajalo predugo dok sam čekao taj trenutak kada ću napustiti teren. Dok sam spremao da izađem i kada sam izlazio, imao sam osjećaj da sve to traje cijelu vječnost – rekao je Fabianski, te dodao:

– Bio sam dirnut kada su navijači skandirali moje ime. U 57. minuti je cijeli stadion zapljeskao, nisam mogao da zaustavim suze – poručio je 36-godišnji golman Vest hema. 

LIDER