Facebook aplikacije za slavne

justin-bieber-facebook-pageKompanija Facebook je potvrdila da testira mobilnu aplikaciju koja neće biti dostupna “običnim” korisnicima, već samo VIP osobama. Trenutno je testira mali krug poznatih i slavnih osoba, a u osnovi je zamišljena kao alat kojim se korisnici mogu poslužiti za lakše praćenje velikog broja komentara i lajkova svojih obožavatelja, kao i njihovih direktnih poruka.

Aplikacija ima za cilj i lakše dijeljenje sadržaja, s obzirom na to da u tom aspektu u svetu slavnih zasad prednjači Twitter. Ukoliko se kroz probni rad aplikacija pokaže korisnom, uskoro se očekuje da će je kompanija ponuditi većem broju poznatih osoba. Također, Mark Zuckerberg okupio je “Samsung elektroniks ko ltd”, “Kvalkom ink” i četiri druge kompanije za potrebe projekta koji bi trebalo da dovede internet u sve domove na svijetu. Ovaj projekat pod nazivom “Internet.org” je posljednji u nizu pokušaja da se mreža proširi i siromašnijim dijelovima svijeta.

Facebookov rival Google nada se da će tehnologijom, uključujući balone i bežične konekcije, uspjeti da dođe do tog cilja. “Internet.org” biće fokusiran na traženje pomoći za pet milijardi ljudi, odnosno dvije trećine svjetske populacije koja nema pristup internetu. Zasada tu privilegiju ima 2,7 milijardi ljudi. Među potencijalnim projektima su razvoj jeftinih smartfona i razvijanje infrastrukture u siromašnim zajednicama potrebne za pristup internetu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE