AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Želite li osnažiti svoj odnos s partnerom ili partnericom hitno se međusobno ‘odfrendajte’ s Facebooka, poručuje njujorški bračni terapeut Ian Kerner, javlja Hina.

Kerner je nedavno nakratko otvorio Facebook profil i vrlo brzo ustanovio kako aktivnost na ovoj društvenoj mreži negativno utječe na njegov brak.

‘Nedavno sam zaključio da ne želim da mi supruga bude Facebook-prijateljica. Naime, nisam želio nikakve dodatne informacije o tome što ona misli i kako se trenutno osjeća. Zapravo, želio sam ih što manje, a više tajnovitosti i nepredvidljivosti’, rekao je za Independent.

‘Uopće me nije zanimao njezin post o tome da je jako umorna i da je taj dan popila treću šalicu kave. Vrlo sam je brzo skinuo s popisa prijatelja, a to preporučujem svim parovima’, savjetuje Kerner.

Velik dio od oko 1,4 milijarda korisnika Facebooka sve češće svoj život vodi upravo online. Kerner ne negira da nas mnoštvo informacija što ih naš partner ili partnerica objavljuju na svojoj Facebook stranici mogu zbližiti, no upozorava i da je braku ili u vezi važno njegovati i malo tajnovitosti.

Tajnovitost i nepredvidljivost svakoj vezi daju posebnu draž i dimenziju, uvjeren je njujorški bračni terapeut.

bh-index.com