Facebook uskoro deaktivira popularnu opciju, rok je sredina aprila

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Društvena mreža Facebook uskoro deaktivira opciju zajedničkog gledanja koja je korisnicima dala mogućnost gledanja videa sa prijateljima.

Facebook je odlučio deaktivirati jednu od opcija za video sadržaje. Od 16. aprila 2021. zajedničko gledanje više neće biti dostupno na Facebooku što znači da korisnici više neće moći kreirati ili pratiti zajednička gledanja na stranicama, profilima ili grupama, a sva prethodna zajednička gledanja više neće biti dostupna za ponovno gledanje.

ČITAJ JOŠ:  BiH: Uvođenje 4G mreže u roku od šest mjeseci nakon usvajanja Politike sektora

Ako želite preuzeti svoje prošle objave ili komentare iz zajedničkog gledanja, Facebook je pružio mogućnost preuzimanja podataka koje će biti omogućeno do 15. aprila 2021. godine.
Kako preuzeti podatke?

Za preuzimanje kopije podataka na Facebooku koristi se alat Download Your Information pomoću kojeg možete preuzeti objave za zajedničko gledanje, videe i reakcije. Informacije o listi gledanja, posjetiteljima, statisitkama i tuđim komentarima bit će nedostupni. Podsjećamo, moguće je i preuzeti dio podataka unosom vremenskog razdoblja.

ČITAJ JOŠ:  Ostaci izmeta naučnicima otkrili čime su se hranili graditelji Stonehengea

Kliknite u gornjem desnom kutu Facebooka.

Odaberite Postavke i privatnost, a zatim kliknite Postavke.

U lijevom redu, kliknite na Your Facebook Information.

Kliknite na View.

Za dodavanje ili micanje kategorija kliknite na polje pored željene skupine podataka.

Kliknite na polje Create File kako biste potvrdili zahtjev. Nakon podnošenja zahtjeva preuzimanje će se nalaziti u sekciji Available Copies unutar alata Download Your Information. Facebook ističe da za pripremu preuzimanja korisnici moraju čekati nekoliko dana, nakon čega će dobiti podsjetnik o spremnom preuzimanju.

ČITAJ JOŠ:  Kako izbjeći ugriz zmije i šta učiniti ako do njega dođe
GODISNJICA
MARKETING