Facebook uvodi korisnu funkciju – uz jedno veliko “ali”

Društvena mreža Facebook olakšava korisnicima kontrolu nad News Feed-om, odnosno početnom stranicom i algoritmom zahvaljujući kom vam se na njoj prikazuju objave.

Među nekoliko novih funkcija koje je Facebook predstavio, nalazi se i ona koja omogućava isključivanje algoritamski uslovljenog redanja sadržaja koji vam se prikazuje kada stisnete “Home” dugme.

U novom ažuriranju, bolje je pozicionirana i funkcija prikaza najnovije objavljenog sadržaja. Ovo je i ranije postojalo, ali je bilo dobro “zakopano” među nekim drugim opcijama, a često nije ni funkcionisala kako treba, piše B92.

Filteri “Favorites” i “Recent” su, tako, sada postavljeni na znatno istaknutiju poziciju – odmah pri vrhu početne stranice.

Kako piše portal The Verge, ove inovacije ipak dolaze sa jednim velikim “ali” – ukoliko ne koristite “Favorites” ili “Recent” sedam dana, filteri će nestati, pa ćete morati ponovo da ih aktivirate iz menija u News Feed-u.

Novo ažuriranje trenutno je dostupno samo za Facebook Android aplikaciju, a očekuje se da će uskoro biti omogućeno i za iOS.

Prethodni članakNana Fata: 20 godina sam šutjela i lijepo se sudila, sad neka sklone crkvu
Sljedeći članakKardinal Puljić: Tražeći od Boga oproštenje i mir, opraštajmo jedni drugima