Portal 072info

Facebook uvodi opciju koja će spasiti brojne živote

Istraživanja pokazuju da su sa rastom popularnosti društvenih mreža rasle i emotivne krize, pogotovo kod osoba mlađeg uzrasta.

Internet je odavno jako opasno mjesto za one sa manjkom samopouzdanja, a Facebook je to uvidio, te zbog toga lansira novi alat – koji bi uskoro trebao da bude dostupan svima.

Broj samoubistava u svijetu raste iz godine u godinu, a upravo osobe u kasnim tinejdžerskim godinama su one koje sebi odluče presuditi. Facebook se upravo zbog toga odlučio u novi poduhvat, koji kako prenose pojedini mediji će biti dostupan 10. septembra.

Što na taj datum? Zato što se tada obilježava Svjetski dan prevencije suicida. Tada će naime pokrenuti niz alata u saradnji sa organizacijom Dobri Samarićani, kako bi eventualno spriječili suicidalne nagone mladih i nesigurnih osoba.

Julie de Bailliencourt, šef sigurnosne službe Facebooka za Evropu je kazala:“Ljudi koriste Facebook kako bi se povezali sa prodicom i prijateljima. Zbog toga mi razvijamo ove alate, i pribavljamo određene resurse kako bi pomogli ljudima koji pate od stresa i manja samopouzdanja, što zabrinjava njihove prijatelje i porodicu”.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box