Facebook uvodi velike promjene u radu

Facebook uvodi velike promjene u radu
In this photo illustration, a Facebook logo on a computer screen is seen through a magnifying glass held by a woman in Bern May 19, 2012. Picture taken May 19, 2012. REUTERS/Thomas Hodel (SWITZERLAND - Tags: SOCIETY SCIENCE TECHNOLOGY) - RTR32CIH

Facebook će zaposliti 3000 dodatnih osoba za filtriranje nasilnih sadržaja nakon nekoliko izravno prenošenih ubojstava i samoubojstava, objavio je u srijedu Mark Zuckerberg, utemeljitelj društvene mreže koja ima blizu dvije milijarde korisnika.

“U izgradnji sigurne zajednice, moramo brzo odgovoriti bilo da se radi o osobi koja treba pomoć ili za brisanje objava”, napisao je Zuckerberg na svom Facebooku.

Tih novih 3000 djelatnika će za dvije trećine pojačati operativnu ekipu Facebooka, koja sada ima 4500 zaposlenih.

Zukerbergova objava stiže nakon nekoliko drama snimljenih na Facebooku koje su šokirale korisnike.

Prije tjedna dana je Tajlanđanin izravno na Facebook Liveu prenosio ubojstvo 11-mjesečne djevojčice i zatim počinio samoubojstvo.

Tjedan dana ranije u Clevelandu je 37-godišnjak ubio umirovljenika, nasumce izabranog na ulici i objavio snimku na Facebooku. Nakon tri dana potrage počinio je samoubojstvo.

Zuckerberg je objasnio da je odlučio djelovati nakon tih užasavajućih zločina.

Osobe zadužene za kontrolu sadržaja na društvenoj mreži će pomoći u boljem ukidanju sadržaja koji nisu dozvoljeni na Faceboooku kao govor mržnje i trgovina djecom, precizirao je. “Nastavit ćemo raditi s lokalnim zajedinicama i policijom koji su u boljem položaju pomoći ljudima koji su spremni dignuti ruku na sebe ili su u opasnosti zbog drugih”.

Neki su zamjerili društvenoj mreži da je presporo reagirala na te drame i predložili su ukidanje Facebook Live, bitnu za strateški razvoj tvrtke. Zuckerberg je rekao da društvena mreža radi na tehnologijama koje bi mogle identificirati nasilne sadržaje.

N1

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE