Portal 072info

Facebook zarađuje na vama! Zaradite i vi na njemu

Tokom prošle godine Facebook je na svojim korisnicima zaradio nevjerovatnih 1.56 milijardi dolara dok je cijena njegovih dionica porasla čak 36%.

Prema Financial Times-u, do kraja ove godine cijena dionica Facebooka bi mogla da poraste još dodatnih 20%.

Iskoristite priliku da uzmete besplatnih 50€ za trgovanje na svjetskoj berzi i zaradite na cijeni dionica Facebooka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Besplatnih 50€ za trgovanje možete preuzeti ovdje.

Prošla godina je bila veoma impresivna za Facebook. Cijena dionica je ostvarila rast od čak 36%, a sama kompanija je postala 8. na svijetu po veličini tržišne kapitalizacije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Trenutna vrijednost Facebook-a je oko 323 milijarde dolara. Cijena dionica Facebooka nadmašila je rastom gigante kao što su General Electrics, Johnson & Johnson i AT&T.

Danas Facebook predstavlja ozbiljnu konkurenciju i TV industriji sa svojom „video streaming“ uslugom kao i Youtube-u sa „video  hub“ i video pretraživačem.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prošle godine pregled Facebook-ovih videa se duplirao sa 4 milijarde tokom aprila na 8 milijardi tokom novembra. Ogroman rast dnevnih pregleda otvorio je širom vrata dodatnoj zaradi od oglasnih kampanja.

Pored toga na prošlonedjeljnoj F8 „developer“ konferenciji, Mark Zuckerberg je predstavio strategiju kompanije za narednih 10 godina. Osnovna ideja je intenzivnije zbližavanje ljudi putem posebnih naočala čime će biti omogućena interakcija sa svim ostalim korisnicima kao da su u istoj prostoriji bez obzira u kom dijelu svijeta se nalaze. Osnovna misija Facebook-a je dijeljenje, a ova vrsta virtuelne, sveprisutne „teleportacije“ i komunikacije predstavlja izuzetno moćno sredstvo u tom pravcu.   

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prihod po dionici Facebooka je prošle godine dostigao 2.28 dolara a do 2018. godine očekuje se da poraste na 5.50 dolara.    

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.
 
Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate. FXLider ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za tačnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

vijesti.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME