Screenshot 4
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 1, 2021 @ 14:20
KATEGORIJA: Tehnologija / Zabava
FIXGEHALT

Kompanija Meta, nekada poznata kao Facebooku, navodno priprema tri generacije pametnih satova, a sada se pojavio i jedan zanimljiv detalj.

NER FIT

Pametni satovi kompanije Meta će moći praviti fotografije i snimati klipove, a Bloomberg je objavio render koji prikazuje smartwatch sa zaobljenim uglovima sličan Apple Watchu te sa zubom na ekranu u koji je smještena kamera. Developer aplikacija Steve Moser je pronašao render u aplikaciji koja se koristi za Ray-Ban Stories AR naočale.

Osim pomenutih karakteristika, smartwatch ima i kućište od nehrđajućeg čelika te narukvisu koja se može odvojii. Moser tvrdi da kod unutar aplikacije ukazuje da bi sat trebao nositi naziv Milan i imati mogućnosti fotografisanja i snimanja videa, koji bi se kasnije prebacivali na smartphone.

Meta planira predstaviti smartwatch najranije 2022. godine, ali zasad nema zvanične potvrde. Navodno se radi na tri generacije proizvoda koji će biti plasirani na tržište u različitim periodima.

Tekst se nastavlja nakon reklame

I ranije su kružile špekulacije da Facebook radi na smartwatchu s prednjom i 1080p stražnjom kamerom s autofokusom. Taj sat bi trebao imati senzor za praćenje rada srca i LTE povezivost.

LIDER