X FACTOR: Ilma iz Kiseljaka oduševila žiri i širu javnost (VIDEO)

1109

Najveći pjevački show konačno je počeo i u ovom dijelu svijeta!

Regionalni X Factor Adria počeo je sinoć na Pinku, a pred žiri i televizijsku publiku izašle su desetine mladih (i ne tako mladih) željnih slave i svog mjesta na muzičkom nebu.

U žiriju domaće verzije planetarnog hita su Željko Joksimović, Emina Jahović, Kristina Kovač i Kiki Lesendrić. Već su se “podijelili”, ko će biti zlica, ko će gledati izgled, a ko samo pjevanje i glas. Tako Željko i Kiki uglavnom zamijeraju kandidatima ako pjevaju na stranom jeziku, a Kristina i Emina uglavnom traže emociju.

Ilma Karahmet iz Kiseljaka je, sa 13 godina, bila najmlađa takmičarka sinoć. Pjevala je “Ima jedan svijet” Zorice Kondže i grupe Stijene, i to kao da je odrasla na sceni!

“Ovo je ne X Factor, nego sto X-ova! Ovo je nešto najfenomenalnije što sam čuo u životu”, rekao je Željko. “Skidaj tu masku devojčice i pokaži tu ženu od 35 godina”, naredila je Emina. Pohvale Ilmi samo su se nizale.

Narednih nedjelja gledaćemo audicije, a nakon toga, broj će biti sveden na 24 takmičara, a onda će oni biti podeljeni na grupe – djevojke do 27 godina, mladići do 27, stariji od 27 i grupe. Tada će svakom članu žirija biti dodeljena jedna grupa, na mentorisanje.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE