Fadil Jaganjac: Demant na iznesene neistine Fuada Kasumovića

7270729E 3817 49E6 AD87 819878DEC5C1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nisam imao namjeru demantovati laži Fuada Kasumovića, ali to činim zbog javnosti i građana Zenice. Ubijeđen sam da su građani Zenice definitivno shvatili da je Fuad Kasumović kriminalna ličnost, patološki lažov i manipulator. Ja sam svjestan da on to mora raditi, jer je to jedini način koji mu je preostao, da mnoge istrage koje se vode protiv njega za teška krivična djela, pokušava zataškati i optuživajući mene, pa evo sada i Tužilaštvo ZE-DO kantona, gdje pokušava da svoju laž stalnim ponavljanjem pretvori u istinu koja njemu odgovara i koja je po mjeri njegovih istomišljenika i lažnih botova.

Sve što je iznio protiv mene na jučerašnjoj press konferenciji, a za šta imam i dokaze, su njegove notorne laži, jer on je lično počinio krivično djelo ometanja istrage i pravde i lažnog prijavljivanja za krivična djela, koja su prema medijskim saopštenjima u završnoj fazi i to pokušajem uticaja na svjedoke.

ČITAJ JOŠ:  Gradonačelnik Kasumović ugostio ambasadora Islamske Republike Pakistan u BiH

Vrlo je simptomatično da je Fuad Kasumović izjavio da je podnio prijavu protiv mene, a koja je ustvari lažna, i to za ovo nenadležnom Detašmanu Federalnog MUP-a u Zenici, iako je za ovu vrstu prijava nadležna mjesna policijska uprava. Razlozi za ovo su u sljedećem – šef Detašmana je osoba koju je Fuad Kasumović javno forsirao za izbor policijskog komesara, s kojim se vrlo često viđa po kafanama, a što se lako može utvrditi. Na primjer, njihova fotografija objavljena na društvenim mrežama koja je ostavila sumnju i upit je li Detašman u Zenici zaštitnik Fuada Kasumovića, jer se on tako i ponaša i hvali? 

Ovo je i poziv jedinici za profesionalne standarde FMUP-a da preispita djelovanje Detašmana u Zenici – da li on radi u korist građana ili je pod političkim uticajem pojedinaca protiv kojih se vodi zvanična istraga? Slika govori više od hiljadu riječi – pa molim građane da o svemu zaključe sami. Posebno je potrebno utvrditi okolnosti na navod Fuada Kasumovića sa press konferencije koji tvrdi: „posjedujem izjavu koja sam i ja dobio“. Kako je moguće da on posjeduje izjavu svjedoka, koja se prema zakonu ne može staviti na uvid i raspolaganje ni prijavitelju niti drugim licima?

ČITAJ JOŠ:  Gradonačelnik Kasumović ugostio ambasadora Islamske Republike Pakistan u BiH

Jučerašnja press konferencija o aferi „kisik“, gdje je upitna odgovornost njegove supruge, direktorice Doma zdravlja u Zenici, i gdje se u Tužilaštvu vodi istraga protiv odgovornih osoba, pokazala je kontinuitet njegovih manipulacija i obmana javnosti, gdje novinarima nije odgovorio ni na jedno postavljeno pitanje, nego je prebacivao odgovornost na druge. On svjesno izbjegava odgovore za svoju suprugu, jer je upitna njena menadžerska sposobnost, pa samim tim i menadžerska licenca, ako nije u stanju da izvrši validnu i zakonsku nabavku kisika kao lijeka. Uznemirena javnost opravdano izražava svoju zabrinutost i sve više postavlja pitanje – koliko je naših građana platilo svojim životom primanje neregistovanog lijeka – kisika? Smatram da je ovakav istup i kriminaliziranje mene direktan politički pritisak na policiju i pravosudne organe, a uz obilato korištenje pojedinaca iz Detašmana FMUP-a.

ČITAJ JOŠ:  Gradonačelnik Kasumović ugostio ambasadora Islamske Republike Pakistan u BiH

Ako sam ja kriminogena ličnost, što navodi Fuad Kasumović, kako sam onda u toku bogate policijske karijere stekao samo jedan stan u kojem živim, a kako je on kao „pošten“, čitav život radeći u državnoj službi, mogao steći milionsko bogastvo? Procijenite sami.

GODISNJICA
MARKETING