Fantastičan trik za čišćenje zagorjelog posuđa: Ljudi koji su ga isprobali šalju fotografije fantastičnih rezultata

pjimage 1 7

Svima nam se barem jednom dogodilo da nam je zagorjelo jelo, ali još su veći problem tvrdokorne crne naslage koje zbog toga ostanu na dnu lonca ili tave. Ova majka, koja se našla u istoj situaciji, odlučila je očistiti svoju zagorenu tavu za umak – tabletom za pranje posuđa – nakon što je o tome triku pročitala na Facebooku.

-Može li mi iko sugerirati najbolji i najlakši način za čišćenje zagorene tave?- pitala je žena u grupi “Clean, Declutter, Organise Your Home UK” te objavila fotografiju. Mnogi su joj se javili dijeleći svoje savjete i ideje koje su uključivale sve – od soli do rabarbare. No, jedan joj je trik posebno upao u oko.

Pokazala je odličan rezultat

-Uzmite tabletu za mašinu za posuđa i stavite u tavu da upije zagorenu hran-, napisao je jedan član grupe, kojega je podržao velik broj ljudi.

-Definitivno tableta za mašinu. Napunite tavu do pola vodom, zakuhajte i ostavite krčkati desetak minuta. Radila sam to nekoliko puta i to je u potpunosti očistilo sve moje tave- komentirala je druga žena.

Autorica objave kasnije je objavila fotografiju svoje tave nakon što je isprobala trik s tabletom za pranje posuđa. Tava je sada izgledala skoro kao nova i uspjela joj je vratiti prijašnji sjaj, prenosi The Sun.

Uspjelo je i drugima

-Hvala svima na sugestijama. Koristila sam tabletu za mašinu i stavila je u proključalu vodu. Rezultat nakon samo pola sata možete vidjeti na fotografijam- napisala je zadovoljna majka.

I ostale čitateljice komentirae su klako tablete za mašinu odlično čiste zagoreno posuđe. Jedna je, tako, pokazala kako je uspjela očistiti mrlje od zagorene riže. Drugoj je zagorjelo ulje i također je štetu sanirala tabletom za strojno pranje posuđa.