FANTASTIČAN ZAVRŠETAK: Kraj digitalnog druženja sa Šerbedžijom, objavio posljednji video iz perioda izolacije

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Jedan od najpoznatijih umjetnika na našim prostorima Rade Šerbedžija je za vrijeme epidemije skoro svaki dan objavljivao recitacije, muziku, ali i videosnimke druženja sa porodicom. Pričom o kralju Learu večeras je završio prvu etapu digitalnog druženja.

Nakon što je u regionu situacija sa koronavirusom krenula da se zakuhava, a milioni ljudi su bili primorani da ostanu u svojim domovima, ovaj glumac, pisac i poeta je odlučio svim ljubiteljima pisane riječi uljepšati samotne dane. 

Skoro svaki dan na svom Facebook profilu, koji je napravio za vrijeme izolacije na nagovor svoje kćerke, u večernjim satima je objavljivao videosnimke na kojima recituje, pjeva (pretežno pjesme svog velikog prijatelja Arsena Dedića), a objavljivao je i snimke svoje kćerke Mimi koja komponuje i piše pjesme. 

Šerbedžija se za vrijeme izolacije na Facebooku javio 41. put, nerijetko u društvu crvenog vina i prirode, pa makar i sa prozora kuće. Recitovao je poeziju velikih pjesnika sa ovih prostora, kao i onih manje poznatih koji su na njega ostavili značajan trag. 

Vodio je monologe, radio svojevrsne performanse, pravio ručak pred hiljadama internet korisnika, pjevao, međutim odlučio je večeras završiti, kako je kazao, “prvu etapu druženja.”

U svom posljednjem videu Šerbedžija nas je proveo do pozorišta na Malim Brijunima gdje je odigrao dio predstave Kralj Lear sa predivnim i tužnim završetkom.

https://www.facebook.com/radeserbedzijaofficial/videos/582011209110963/?vh=e