energetske plocice kokos
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 27, 2021 @ 8:00
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
FIXGEHALT

Energetske pločice napravljene od kvalitetnih sastojaka vrlo su popularan izbor za doručak, užinu ili kao dodatak za izgubljene kalorije i energiju nakon vježbanja. Na tržištu se nalaze na stotine različitih proteinskih vrsta sa dodatkom voća, orašastih plodova i čokolade. Vrlo lako ih je napraviti i kod kuće, uz svega nekoliko sastojaka. 

Ljubitelji kokosa će uživati u ukusnim energetskim pločicama od kokosovih pahuljica, kokosovog ulja i meda. Veoma jednostavan i brz recept, za koji će najteže biti sačekati da se ohlade i stegnu.

Sastojci:

300 grama nezaslađenih pahuljica od kokosa,
200 ml otopljenog kokosovog ulja,
85 grama meda po želji.

Priprema:

U velikoj zdjeli pomješaj pahuljice od kokosa sa otopljenim kokosovim uljem i medom, dok ne dobiješ jednoliku ljepljivu smjesu. Ako je smjesa presuva dodaj još otopljenog kokosovog ulja ili malo vode.

Umjesto meda možeš upotrijebiti i neki drugi tekući izvor šećera, kao što je javorov sirup ili agave sirup. Smjesu prebaci u plitki kalup, koji je prethodno obložen papirom za pečenje. Dobro utisni smjesu u kalup i stavi u frižider na nekoliko sati da se stegne.

Smjesu ćeš lakše utisnuti u kalup ako prste prethodno navlažiš običnom vodom. Ohlađenu smjesu nareži na pločice po želji. Ovako pripremljene kokosove energetske pločice možeš čuvati na sobnoj temperaturi do sedam dana.

Uživaj u ovoj poslastici.

LIDER