Portal 072info

Farmaceutski gigant Pfizer objavio: Naše cjepivo je 90% učinkovito, ovo je velik dan za čovječanstvo

Screenshot 2 1589
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Objavljeni su prvi privremeni rezultati velikog istraživanja učinkovitosti cjepiva protiv koronavirusa na kojem rade farmaceutski div Pfizer i BioNTech.

Prema tvrdnjama proizvođača, cjepivo je 90% učinkovito, a analiza pokazuje da cjepivo pokazuje puno bolje rezultate od onih kojima su se nadali mnogi stručnjaci.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“Danas je velik dan za čovječanstvo”

Visok postotak ispitanika koji su dobili zaštitu od cjepiva čini rezultate istraživanja vrlo uvjerljivima, piše britanski Guardian. Naime, regulatorne agencije su poručile da će odobriti cjepivo koje ima učinkovitost od samo 50%, što znači da od zaraze štiti 50% onih koji su ga primili. Proizvođači ovog cjepiva kažu da nema ozbiljnih nuspojava.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Danas je velik dan za nauku i za čovječanstvo. Prvi set rezultata treće faze istraživanja cjepiva protiv covida-19 dokazuje prvobitne dokaze sposobnosti našeg cjepiva da spriječi zarazu koronavirusom”, rekao je šef uprave Pfizera dr. Albert Bourla.

“Došli smo do kritične tačke u razvoju cjepiva kad ga svijet najviše treba”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Došli smo do kritične tačke u razvoju cjepiva u trenutku kad ga svijet najviše treba, kad stope infekcije dosežu rekordne nivoe, bolnice su blizu popunjenosti, a ekonomije se pokušavaju ponovo otvoriti“, dodao je Bourla.

S obzirom na to da se treća faza kliničkog ispitivanja nastavlja, moguće je da će se postotak učinkovitosti cjepiva promijeniti, ali podatak o učinkovitosti od 90% razveselit će ne samo političare nego i zdravstvene djelatnike.

Prve doze zdravstveni djelatnici mogli bi dobiti do kraja ove godine

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Treća faza ispitivanja Pfizerova cjepiva obuhvatila je 43.000 ispitanika, a u kompaniji tvrde da cjepivo jednako dobro štiti ljude iz svih etničkih skupina.

Prikupljanje podataka o sigurnosti cjepiva potrajat će do treće sedmice novembra, najavili su iz Pfizera. Ti podaci će potom biti poslani regulatoru koji bi trebao odobriti upotrebu cjepiva. Brzo dobivanje odobrenja za puštanje cjepiva u promet moglo bi značiti da će zdravstveni djelatnici dobiti prve doze cjepiva do kraja ove godine, navodi Guardian.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 11
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME