Fatalnoj Suniti će krajem mjeseca Vrhovni sud FBiH izreći definitivnu presudu

sunnita
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Vrhovni sud Federacije BiH će, ponovo, odlučivati o presudi koju je Suniti Hindić (23) osuđenoj na troipogodišnju kaznu zatvora zbog ubistva mostarskog ugostitelja, Nine Ivankovića (55), 31.maja ove godine, izrekao Kantonalni sud u Mostaru.

Kako nam je potvrđeno, sjednica Vrhovnog suda F BiH, a povodom žalbe Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona koja je izrečena na ovu presudu, i to nakon ponovljenog postupka u Kantonalnom sudu Mostar, zakazana je za srijedu, 27. oktobar.

ČITAJ JOŠ:  ŽEPČE: Pijani Damir prijetio puncu jer mu nije “dao” kćerku, kasnije napao i policajce

Vrhovni sud F BiH može potvrditi presudu Kantonalnog suda Mostar, preinačiti je ili, pak, ukinuti i donijeti svoju presudu.

Inače, Kantonalno tužilaštvo u Mostaru je žalbu uložilo zbog bitne povrede odredbi krivičnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o krivično-pravnoj sankciji, a braniteljica Hindić, advokat Nada Dalipagić je, kako smo pisali, dostavila odgovor na žalbu.

Hindić, poznata kao fatalna Sunita, iskoristila je zakonsko pravo da se prije pravosnažnosti presude uputi na izdržavanje kazne, kao i da joj se odobri premještaj u KPZ Tuzla što joj je i udovoljeno te je pritvorsku jedinicu KPZ-a Mostar u kojoj se nalazila od 6.oktobra 2019. godine.

ČITAJ JOŠ:  Muharem desetak metara od policijske stanice potegao nož na suprugu, pa pokušao presuditi i sebi

Hindić i Ivanković su bili su kratkoj ljubavnoj vezi, a ubistvo se dogodilo 4.oktobra 2019.godine u motelu „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kraj Mostara, nakon svađe između njih dvoje. Hindić je Ivankovića usmrtila hicem iz njegovog pištolja CZ 7, 65.

Nakon ponovljenog postupka oglašena je krivom za prouzrokovanje smrti iz nehata.

GODISNJICA
MARKETING