FBI uhapsio poznatog glumca

Editorial use only. No book cover usage. Mandatory Credit: Photo by Metalwork/GEM/Lionsgate/Kobal/Shutterstock (10727610e) Zach Avery as Sam Pivnic 'Last Moment of Clarity' Film - 2020 Three years after witnessing the murder of his fiancée, a man finds himself a fearful drifter, until one day at a Parisian cinema he sees an actress who looks a lot like his dead love, and eventually he finds the truth about his fiancée.

Agenti američkog Federalnog istražnog biroa uhapsili su glumca Zacha Averyja jer je navodno osmislio šemu kojom je investitore prevario za više stotina miliona dolara, saopštile su danas vlasti.

U saopštenju se navodi da je Avery investitorima govorio da će njegova kompanija “1uMM” otkupiti prava za distribuciju filmova i licence od kompanija “Netflix” i “HBO” ali on u realnosti nije bio u poslovnim odnosima ni sa jednom od ovih firmi.

U saopštenju iz kancelarije državnog tužioca za centralni okrug Kalifornije navodi se da je on umjesto toga vodio kompaniju kao piramidalnu šemu i dobijeni novac od novih investitora koristio za isplatu starih.

On je pomoću ove šeme uzeo više od 690 miliona dolara. Ministarstvo pravosuđa navodi da je prevara krenula 2015. godine i da još treba da isplati 227 miliona dolara koje su mu dale “žrtve”.

On je, navodno, koristio novac za luksuzni život, poput odlazaka u Las Vegas, kupovinu kuće vrijedne šest miliona dolara i plaćanje jednog slavnog dizajnera.

On je optužen za prevaru i mogao bi se suočiti sa 20 godina zatvora, ukoliko bude proglašen krivim.

Prethodni članakŠef WHO za BiH: Oni koji bjesomučno kupuju vakcine treba da ih podijele
Sljedeći članakIsticanje ustaških i četničkih simbola kažnjavat će se zatvorom?