Portal 072info

FBI upozorio da se širom SAD-a planiraju novi oružani protesti

Screenshot 1 2379
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Američka agencija FBI dobila je informacije kako se od 16. januara pa sve do dana inauguracije novog predsjednika Bidena spremaju novi oružani protesti, izvještavaju američki mediji. Kako je navedeno u internom dokumentu FBI-a do kojeg su došli američki novinari, novi oružani protesti planirani su već u ovoj sedmici počevši od 16. januara.


U izvještaju se navodi kako je FBI dobio informacije o “naoružanoj grupi” koja poziva na napad na sudove, lokalne i savezne vlade, u slučaju da Donald Trump bude smijenjen sa dužnosti prije inauguracije novog predsjednika Bidena. Grupa također, prema izvještaju, planira napade na savezne institucije u svakoj američkoj državi na dan kada novi predsjednik stupa na dužnost.

“FBI je dobio informacije o identifikovanoj naoružanoj grupi koja namjerava otputovati u Washington 16. januara”, navodi se izvještaju.

Savezne službe za provođenje zakona savjetovale su policijskim agencijama da povećaju mjere opreza u saveznim institucijama zbog mogućnosti sličnih napada koji su se dogodili ispred američkog Kongresa 6. januara.

Demokrate su danas i službeno predstavili rezoluciju o opozivu predsjednika Donalda Trumpa zbog poticanja na napad na američki Capitol prošle sedmice.

Demokrate povlače ovaj potez jer su Republikanci blokirali njihov poziv da se potpredsjednik Mike Pence pozove na 25. amandman. Predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi je pojačala pritisak na Pencea da interveniše i napravi pritisak na Trumpa da podnese ostavku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Klix

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME