FBiH ne dozvoljava povratak navijača: Hoće li NS BiH zbog Borca pogaziti svoje principe?

Screenshot 1 91
Podijelite vijest

Vlasti FBiH nisu slijedile primjer kolega iz RS-a kada je riječ o povratku publike na tribine. Nakon što je jučer Štab za vanredne situacije RS odlučio donijeti odluku o povratku navijača na tribine, danas su mnogi očekivali da istu odluku donese i Krizni štab FBiH.

No, vlasti FBiH su odlučile da na snazi ostane zabrana prisustvovanja publike na sportskim takmičenjima, što bi značilo da od povratka navijača na tribine u Premijer ligi BiH do kraja sezone neće biti ništa.

Službeno, bez naredbe iz krovne kuće bh. nogometa publika ne smije biti na tribinama čak i u slučaju da vlasti kažu da je dozvoljeno.

Podsjetimo, ranije je Nogometni savez BiH odbijao povratak publike kada je situacija bila obrnuta, odnosno kada je FBiH predlagala povratak, a RS nije odobrio.

Također, vlasti Zapadnohercegovačkog kantona su još davno dozvolile povratak publike na tribine, što bi značilo da Široki Brijeg može igrati pred navijačima, ali je NS BiH rekao “ne”.

Ne treba zaboraviti ni činjenicu da se zbog odluke jednog entiteta prošla sezona nije nastavila. Nakon prekida prvenstva vlasti FBiH su dozvolile nastavak sezone, ali je iz RS-a stigla odbijenica i prvenstvo je okončano 11 kola prije kraja.

Sada su čelnici krovne kuće bh. nogometa na velikom ispitu. Fudbalski klub Borac je još jučer nakon odluke vlasti RS obavijestio navijače da će moći prisustvovati utakmici 32. kola kada u Banjoj Luci gostuje Tuzla City, jer je plan da trijumfom u tom meču Borac pred svojim navijačima proslavi titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Vidjet ćemo kako će čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine ovaj put postupiti. Kako saznaje Klix.ba, danas će biti održan sastanak na čelu sa predsjednikom saveza Vicom Zeljkovićem na kojem će biti donesena odluka.

Da li će se držati svojih pravila i neće dozvoliti Borcu da igra pred publikom, jer prisustvo navijača nije dozvoljeno u oba bh. entiteta, ili će napraviti presedan i zbog Borca pogaziti svoje principe?

Odgovor na to pitanje ćemo saznati veoma brzo, a najkasnije u nedjelju u 17 sati kada počne meč Borac – Tuzla City.


Podijelite vijest