Portal 072info

FEJSBUK PREVARA: Čuvajte se opasnog virusa koji navodno…

Virus se pojavio u obliku aplikacije koju je neophodno skinuti kako bi došli do željenog rezultata, a do sada je na ovo “naselo” oko 10.000 ljudi

Na Fejsbuku se često pojavljuju raznorazne prevare, a najnovija je ta da navodno možete da uvedete boju po želji kako bi vaš profil izgledao ljepše.
Virus se pojavio u obliku aplikacije koju je neophodno skinuti kako bi došli do željenog rezultata, a do sada je na ovo “nasjelo” oko 10.000 ljudi, potvrdila je kompanije Čajniz internet.

Postoje dva načina kako ovaj virus može da vas napadne. Prva je ta da Fejsbuk krade tokine jer od korisnika traži da odgledaju uputstvo o aplikaciji. Privremeni pristup tokinima dozvoljava hakerima da se povežu s vašim prijateljima.

Drugi način je taj da ako odbijete da pogledate tutorijal, a za računarom ste, sajt će od vas zatražiti da skinete aplikaciju i poslaće vas na porno sajt. Ukoliko ste na andridu, sajt će izbaciti upozorenje na kom piše da je gedžet zahvatio virus i posavetovaće vas da skinete preporučenu aplikaciju.

I pored toga što je ova aplikacija nekoliko puta stopirana, stalno se vraća i veoma ju je teško zaustaviti.

Podijelite članak