‘Fejsbuk’ smanjuje zadovoljstvo sopstvenim životom?

‘Fejsbuk’ smanjuje zadovoljstvo sopstvenim životom?

Facebook1

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Mičigenu naučno je potvrdilo kako prečesto korišćenje 'Fejsbuka' može da izazove depresiju. Tačnije, to izazivaju slike srećnih parova, putovanja, vijesti o napredovanju u karijeri itd.

U svijetu u kojem društvene mreže postaju bitnije od pravog života, nikad dosta upozorenja o tome koliko nam pretjerano korišćenje njima može štetiti. 

Istraživanje je sprovedeno na studentima u trajanju od dvije nedjelje, o tome koliko vremena provode na spomenutoj društvenoj mreži i kako se osjećaju nakon toga. Rezultati su jasno pokazali da što su se više koristili njome, to im se i više smanjivalo zadovoljstvo sopstvenim životom. 

Iako je odavno poznato da ljudi na svojim profilima objavljuju samo one dobre stvari koje im se događaju, iako to ne mora nužno da bude tako (a najčešće i nije), naizgled "savršeni" život prijatelja podstiče omalovažavanje svog života. Dok "Fjesbuk" svakako ima i pozitivne strane, kao što je održavanje kontakata s različitim ljudima, svakim je danom sve više onih negativnih, koje ponekad mogu da koštaju malo previše. 

Kako na vas utiču društvene mreže? 

Izvor: Cafe.ba / Srna 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica