Fejzić: Trenutno nemamo tačan broj identifikovanih žrtava za ukop 11. jula u Potočarima

Screenshot 7 26 6
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a“ Srebrenica Hamdija Fejzić potvrdio je za Fenu da su pripreme za obilježavanje genocida u Srebrenici počele na vrijeme kako bi godišnjica bila obilježena po planiranom programu.

Dosad je održan sastanak na kojem su izabrani predsjednici pododbora, a na sljedećem sastanku se očekuje usvajanje odluka pododbora.

– Trenutno nemamo tačan broj identifikovanih žrtava koje će biti ukopane ove godine. Određeni broj porodica su dale saglasnost za ukop, dok druge nisu – kazao je Fejzić.

ČITAJ JOŠ:  Neobično zanimanje: Predrag Belenzada obrađuje papke goveda, "ovaj posao moraš voljeti" 

Jedna od masovnijih aktivnosti obilježavanja genocida u Srebrenici je “Marš mira 2022“, koji će i ove godine krenuti 8. jula iz Nezuka.

– To je planetarni događaj u kojem učestvuju učesnici iz cijelog svijeta i ova aktivnost će biti održana kao i dosad. Nadam se da ove godine neće biti ograničenja prijava učesnika zbog pandemije i da će svi koji se prijave moći učestovati u Maršu mira 2022. – kazao je Fejzić.

Za obilježavanje 27. godišnjice genocida osigurana je finansijska i materijalna podrška Vlade Federacije BiH, Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona te određenih opština iz Federacije BiH.

ČITAJ JOŠ:  Bajram je najtužniji u Srebrenici: Dočekan i na Maršu mira

– Nadam se da ćemo i ove godine obilježiti godišnjicu kako dolikuje nevinim žrtvama genocida – istakao je Fejzić.

GODISNJICA
MARKETING