Portal 072info

Fenan Salčinović: “Olgun mi je ponudio novi ugovor, ali ne znam hoću li zbog razne bagre nastaviti karijeru”

Sigurno da sve navijače Čelika najviše interesuje kakva će biti sudbina s kapitenom kluba, 31-godišnjim Fenanom Salčinovićem. Proteklih dana pojavilo se mnogo priča o tome da će ovaj ofanzivni veznjak okončati karijeru, te preuzeti neku drugu funkciju u klubu. Salčinović je za SportSport.ba otkrio planove za naredni period.

“Istina je da mi je ugovor s klubom istekao. Imao sam sastanak s Aydinom Olgunom prije nekih 10-tak dana i on je u razgovoru sa mnom bio za opciju da još igram, te mi je ponudio novi ugovor. Također mi je ponudio mjesto sportskog direktora ili trenera, ako ne želim više da se aktivno bavim nogometom” ističe Salčinović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vlasnik kluba ponudio mu je novi ugovor ili neko od mjesta u klubu.

“Sve je na meni, mene iskreno ne zanima ni jedna pozicija od ponuđenih u klubu. Ja sam uvijek govorio da su moji planovi uvijek vezani za Čelik i da ću s Bilinog polja otići samo kući. Ako sam pravio neke greške dok sam bio tinejdžer, ne bih da ih ponavljam. Ovo nije nikakvo dodvoravanje nikome jer ja nemam potrebe za tim. Neke stvari se pokažu djelima, kao što je to bio slučaj za licencu”, kaže kapiten Zeničana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Odluku o nastavku karijere će donijeti u narednim danima

“Naravno da ću se konsultovati sa svojom porodicom jer oni nisu više za opciju da igram nogomet, valjda i radi razno-razne bagre koja sjedi kući u Njemačkoj ili drugim nekim zemljama vodi neke stranice i pljuje po meni, igračima i klubu, a ustvari takvi nikad ništa nisu dali za Čelik”, kaže Salčinović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Čelik bi u narednim danima trebao riješiti i pitanje novog trenera.

“Poštujem svakog trenera, nastojim da imam normalan odnos. Ako se mene lični pita, uvijek sam za povratak Borisa Pavića, to je profesionalac, čovjek koji živi i diše za klub i fudbal općenito. Bilo je lijepo sarađivati s njim, ali ne pitam se ja u klubu, imaju ljudi koji upravljaju Čelikom i oni će donijeti odluku” kazao je za SportSport.ba Fenan Salčinović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Salčinović je u prošloj sezoni odigrao osam utakmica za Čelik, a imao je dosta problema s povredama. U narednim danima vidjet ćemo hoće li ovaj nekadašnji mladi reprezentativac BiH, koji ima i jedan meč za A-tim nastaviti svoju karijeru ili je okončati u 31 godini.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

SporSport.ba

Podijelite članak
  • 141
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME