Portal 072info

Fer i sportsko navijanje kao i dobru atmosferu u gradu nakon utakmice narušili igrači i osoblje na terenu (VIDEO)

Nakon odigravanja međunarodne utakmice između nogometnih reprezentacija BIH i Grčke, u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona održan je sastanak Štaba za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju naznačene utakmice.

Na održanom sastanku je izvršena analiza poduzetih aktivnosti, te je tom prilikom konstatovano da je mirno stanje i sportsku atmosferu na stadionu i u gradu narušilo nesportsko i nekorektno ponašanje igrača i osoblja na terenu, a koje se desilo nakon završetka utakmice. Policija je, u okviru svojih nadležnosti, stavila situaciju pod kontrolu i prevenirale daljnje razvijanje incidenta.

Kako je konstatovano od strane članova Štaba, prije, za vrijeme i nakon održavanja utakmice, na stadionu Bilino Polje i u neposrednoj blizini stadiona nije zabilježen nijedan incident na tribinama, niti je bilo slučajeva lišavanja slobode i narušavanja javnog reda i mira od strane navijača.

Za poduzimanje svih aktivnosti na obezbjeđenju ovog sportskog događaja je angažovano preko 600 policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, te pripadnika jedinica policije za podršku ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona, Unsko-sanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Srednjobosanskog kantona.
U sklopu naznačenih aktivnosti je angažovano i više službenih pasa obučenih za djelovanje u slučajevima nereda, zatim obučenih za pronalazak narkotičkih sredstava i eksploziva.

Posebno se zahvaljujemo navijačima na korektnom navijanju i sportskom ponašanju, kao i svim građanima i gostima, koji su prepoznali naše napore, postupali u skladu sa izdatim naredbama i uputama naših službenika, te na taj način dali svoj doprinos na stvaranju sigurnog ambijenta.

http://dailymotion.com/video/x5puey3_nockout-bosnia-greece_sport

Podijelite članak