Feraget: Imam povjerenje u državno Tužilaštvo, slučajevi “Memić” i “Dragičević” će promijeniti sliku zemlje

ifet feraget

Ifet Feraget, advokat porodice ubijenog Dženana Memića izjavio je kako ima puno povjerenje u državno tužilaštvo i tužioce, prenosi Facebook stranica “Grupa za Davida”.

– Ja imam povjerenje u državno tužilaštvo i tužioce. Nije humano povezivati ove slučajeve s bilo kojim drugim. Ova dva slučaja su posebna, imamo apsolutno sve dokaze. Dokaza ima više nego dovoljno i očekujem brži tempo.

Ova dva slučaja će promjeniti političku sliku ove zemlje, u smislu da nam trebaju političari koji će štititi pravo na život svakog čovjeka. Ali i novinari koji to razumiju, naveo je Feraget.

Podsjetimo, nakon pokretanje istrage za ubistvo Dženana Memića i pokretanja procesa s mrtve tačke, državno Tužilaštvo na čelu s Gordanom Tadić postalo je meta bjesomučnih napada određenih medijskih struktura povezanih s paraobavještajnim podzemljem u BiH, a zbog atmosfe linča koju ovi krugovi nastoje kreirati, pismom se jučer javnosti obratila i glavna tužiteljica Tadić.

Prethodni članakVučić završio prvi semestar sa tri desetke i jednom devetkom
Sljedeći članakOdbjegli Ganomeh Gazvan, koji je zlostavljao djevojku na Igmanu, tvrdi da je nepravedno optužen: Živ se neću predati