Fernando Tores: Život razumijem samo kroz fudbal, zato sam se odlučio vratiti

r 12

Razumijem život na samo jedan način – kroz fudbal. Zato sam se odlučio vratiti. Ovog petka saznat ćete i gdje, napisao je Fernando Tores (Torres) na svom Instagram profilu i zbunio fanove.

Španski napadač je karijeru završio 2019. godine u japanskom Sagan Tosuu, a prije toga je igrao za Atletiko Madrid, Liverpul, Čelzi i Milan. Sa reprezentacijom Španije je osvojio sve što se moglo osvojiti.

Sada se čini da mu nedostaje fudbal i da se odlučio vratiti na travnjake usprkos načinu na koji se oprostio prije dvije godine kada je rekao da njegovo tijelo više ne može izdržavati napore fudbala.

https://www.instagram.com/p/CPTUlYCtZT8/?utm_source=ig_embed&ig_rid=1fde65c2-a126-471c-b3dc-e6c9fee40ef8

Tores je dijete Atletiko Madrida, a za madridski klub kao senior nastupao je u dva navrata, od 2001. do 2006. kao prekomandovani igrač iz mlađih kategorija i 2015. – 2018., kada je prvo stigao na posudbu iz Milana, a onda odradio i trajni transfer.

Osim u Atletiku, dubok trag ostavio je još u Liverpulu, gdje je bio omiljen napadač bez obzira na to što nije osvojio nijedan trofej s klubom. Nakon toga je prešao u Čelzi za 58 miliona eura i tamo doživio ozbiljan pad u formi gdje je u 110 nastupa zabio samo 20 golova. Uslijedila je kratka epizoda u Milanu, već spomenuti povratak u Atletiko s kojim je osvojio Evropsku ligu i igrao finale Lige prvaka, te godina provedena u Sagan Tosuu.

Iako se okitio trofejem Lige prvaka i Evropske lige kao igrač Čelzija, najveće uspjehe postigao je s reprezentacijom Španije, s kojom je dva puta bio evropski i jednom svjetski prvak.