Ferrero zbog čokoladnih bombona, koje su povučene i sa tržišta u BiH, zatvara proizvodnju u Belgiji

Screenshot 3 3 1

U kontekstu nastavka istraživanja slučajeva salmonele u Evropi, u saradnji s nadležnim tijelima za sigurnost hrane, Ferrero obustavlja proizvodnju u svom postrojenju u Arlonu, u Belgiji. Proizvodi iz ove firme bit će povučeni sa svih tržišta ukoliko nisu do sada.

Ferrero nastavlja povlačenje nekoliko vrsta Kinder Schoko-Bons, koje su sa bh. tržišta povučene još tokom protekle sedmice, odmah nakon sumnje na izbijanje pandemije”Ferrero priznaje da je bilo internih neučinkovitosti koje su dovele do kašnjenja u pravodobnom pronalaženju i dijeljenju informacija. To je utjecalo na brzinu i učinkovitost istrage. Kompanija će ponovo biti otvorena tek nakon odobrenja nadležnih tijela”, rekli su iz kompanije.

Ovim povlačenjem pogođeni su samo Kinder proizvodi proizvedeni u Arlon, Belgiji.

Tvornica Arlon proizvodi oko sedam posto ukupne količine Kinder proizvoda proizvedenih u svijetu na godišnjem nivou. Na lokalnom, provest će se rješenja kako bi se potrošačima omogućio povrat proizvoda.

“Ovo je jedina i ispravna odluka koju smo mogli poduzeti kako bi se osigurala maksimalna razina sigurnosti hrane i eliminirao rizik daljnje kontaminacije. Duboko smo ožalošćeni ovom situacijom. Želimo se iskreno ispričati svim svojim potrošačima i poslovnim partnerima te zahvaliti nadležnim tijelima za sigurnost na dragocjenoj pomoći. Sigurnost hrane, kvaliteta i briga za potrošače temeljne su vrijednosti koje njegujemo od samog osnivanja kompanije Ferrero. Ovaj ozbiljan događaj zadire u srž onoga za što se zalažemo i poduzet ćemo sve potrebne korake kako bi zadržali puno povjerenje naših potrošača”, rekli su.

 

Klix.ba

Prethodni članakSladić nasmijao objavom: Nisam ni ja uvijek dežurna vještica. Na lageru i malo sunca
Sljedeći članakBrajan Nelson: Borba protiv korupcije na zapadnom Balkanu i širom svijeta je glavni prioritet