Festival hrane i muzike od četvrtka u Sarajevu

Podijelite vijest

Festival hrane i muzike ”7. Gastro Eko-Fest – Sarajlicious 2014.” bit će održan od 17. do 20. aprila u Sarajevu, u organizaciji Ekološke nevladine organizacije “Dio srca”.

U okviru festivala koji će biti održan pod sloganom ”Hrana sa sevdahom” bit će upriličen niz edukativnih sadržaja, prezentacija, te turističkih, kulturno-zabavnih i gastronomskih događaja.

Cilj te manifestacije je da se javnosti predstavi bogato kulturno naslijeđe i etnička raznolikost Bosne i Hercegovine, prikazujući tradicionalna jela, pića i delicije, muziku, plesove i originalne nošnje i običaje i rukotvorine iz cijele BiH.

Tokom Festivala bit će održana i podmanifestacija ”Šta su jeli naši stari”, a posebna atrakcija će biti ”Dan ćevapčića”.

Svoje kulinasko umijeće pokazat će i učenici Srednje poljoprivredno-prehrambene škole, a prikaz turističkih atrakcija priredili su učenici Turističko-ugostiteljske škole.

Učenici Osnovne škole ”Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak” predstavit će kulturološke različitosti naroda BiH, najavljuju organizatori.